Συνεταιρισμοί

Α.Σ. Επισκοπής

Ο Α.Σ. Επισκοπής είναι ένας από τους δύο μεγαλύτερους συνεταιρισμούς στην Επισκοπή που δραστηριοποιείται στη διακίνηση, εμπορία και εξαγωγές οπωροκηπευτικών προϊόντων-νωπών φρούτων όπως ροδάκινα, κεράσια, μήλα, νεκταρίνια, αχλάδια, δαμάσκηνα και ακτινίδια. Διακινεί περίπου 15.000 τόνους φρούτων και στοχεύει στην διεύρυνση των εμπορικών δραστηριοτήτων και γνωστοποίηση της εξαιρετικής ποιότητας των προϊόντων του εντός και εκτός συνόρων. Στους στόχους του συνεταιρισμού περιλαμβάνεται η καλύτερη οργάνωση της πρωτογενούς παραγωγής, η βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων που παράγονται από τα μέλη του, η μείωση του κόστους παραγωγής των προϊόντων, η δημιουργία των προϋποθέσεων για την εφαρμογή των κανονισμών της Ε.Ε. και η προστασία του περιβάλλοντος.

Ο ΑΣΕ διεξαγάγει με ιδίους πόρους ερευνητικά προγράμματα τα οποία στοχεύουν στην εφαρμογή καινοτόμων μεθοδολογιών στο τομέα της πρωτογενούς παραγωγής με σκοπό την διατήρηση της υψηλής ποιότητας και της μείωσης του κόστους παραγωγής. Εφαρμόζει σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης με τις απαιτήσεις των προτύπων AGRO 2-1 & 2-2 με πεδίο εφαρμογής στην παραγωγή και εμπορία ροδάκινων, νεκταρινιών, ακτινίδιων, κερασιών, δαμάσκηνων, αχλαδιών, βερίκοκων, μήλων και κυδωνιών. Έχει πιστοποιηθεί με ISO 9001:2000 & ISO22000:2005.

Αγροτικός Συνεταιρισμός Οργάνωση Παραγωγών (Α.Σ.Ο.Π.) Βελβεντού ΔΗΜΗΤΡΑ
Αγροτικός Συνεταιρισμός Οργάνωση Παραγωγών (Α.Σ.Ο.Π.) Βελβεντού ΔΗΜΗΤΡΑ

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Οργάνωση Παραγωγών (Α.Σ.Ο.Π.) Βελβεντού ΔΗΜΗΤΡΑ με περισσότερους από 170 παραγωγούς μέλη, ακολουθεί όλες τις σύγχρονες μεθόδους καλλιέργειας, συγκομιδής, τυποποίησης και διακίνησης φρέσκων φρούτων, χαράζει την δική του μοναδική πορεία στον κλάδο, συνδυάζοντας αρμονικά την παράδοση, τη γεύση και την τεχνογνωσία.

Με απόλυτο σεβασμό προς τον καταναλωτή και το περιβάλλον, η ΔΗΜΗΤΡΑ Βελβεντού επενδύει συνεχώς σε νέες τεχνολογίες και ανθρώπινο δυναμικό.

Όραμα & στόχος του Συνεταιρισμού αποτελεί η παραγωγή και η διάθεση φρέσκων φρούτων, άριστης ποιότητας, μοναδικής γεύσης και μέγιστης ασφάλειας για τον καταναλωτή σε προσιτές τιμές.
Φιλοσοφία του Συνεταιρισμού αποτελεί ο διαρκής εκσυγχρονισμός στις μεθόδους παραγωγής, στην τεχνολογία παραγωγής, η οριοθέτηση διαρκώς υψηλότερων στόχων, η προσφορά στις αγορές προϊόντων άριστης ποιότητας.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Οργάνωση Παραγωγών (Α.Σ.Ο.Π.) Βελβεντού ΔΗΜΗΤΡΑ «υπογράφει» τα ελληνικά, επώνυμα και ποιοτικά φρούτα του Βελβεντού και μόνο. Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Οργάνωση Παραγωγών (Α.Σ.Ο.Π.) Βελβεντού ΔΗΜΗΤΡΑ είναι πιστοποιημένος για την παραγωγή ροδάκινων και νεκταρινιών σύμφωνα με τα πρότυπα GLOBALG.A.P. και AGRO 2-1 & 2-2 του Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παραγωγής. Οι συγκεκριμένες πιστοποιήσεις εγγυούνται φρούτα υγιεινά χωρίς υπολείμματα, φρούτα που παράγονται με διαδικασίες που σέβονται το περιβάλλον και τον καταναλωτή με πλήρη ιχνηλασιμότητα

Ο Συνεταιρισμός, επίσης, έχει πιστοποιηθεί και εφαρμόζει τα συστήματα BS EN ISO 9001:2008 & BS EN ISO 22000:2005..

ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ
ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

Κύριο αντικείμενο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ είναι η ανάπτυξη και υποστήριξη δράσεων που αποσκοπούν στον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα της χώρας, τη βελτίωση των παραγωγικών διαδικασιών, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, την πιστοποίηση των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων & τροφίμων, την καθιέρωση και πιστοποίηση ορθών γεωργικών πρακτικών και τους ελέγχους στην αλυσίδα παραγωγής-διακίνησης του γάλακτος και κρέατος στη χώρα.  

Οι επιμέρους τομείς που δραστηριοποιείται ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ είναι:

  • η προώθηση της καινοτομίας, η διενέργεια έρευνας, η διάχυση των γνώσεων, της τεχνολογίας και των συμβουλευτικών υπηρεσιών σε όλους τους τομείς της αγροδιατροφικής αλυσίδας, 
  • η παροχή αγροτικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης,
  • η προστασία της προέλευσης και ταυτότητας, οι έλεγχοι της νόμιμης χρήσης όρων, συμβόλων και ενδείξεων στα αγροτικά προϊόντα και τρόφιμα με σκοπό τη διασφάλιση της ποιότητάς τους, 
  • η εφαρμογή των ορθών πρακτικών στη γεωργία, και 
  • ο ενδελεχής έλεγχος του κυκλώματος προέλευση, παραγωγή, ποιότητα και διακίνηση για το γάλα και το κρέας στη χώρα. 

Παράλληλα, βασική αποστολή του Οργανισμού είναι η επιστημονική και τεχνική υποστήριξη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στον σχεδιασμό και την υποστήριξη της εφαρμογής της πολιτικής του στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής, καθώς και στη διαμόρφωση θέσεων στα θέματα που εξετάζονται στο Συμβούλιο και στα λοιπά αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο