Το SustainablePeach στην Agrotica 2024

Το ροδάκινο αποτελεί μία από τις σημαντικές καλλιέργειες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Περιφέρειας που μεταξύ 1-4 Φεβρουαρίου 2024 φιλοξένησε την 30η επετειακή Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Εφοδίων, Agrotica. Η έκθεση ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία, καθώς συγκέντρωσε περισσότερους από 150.000 επισκέπτες και 1.800 εκθέτες από 17 χώρες, ενώ φιλοξένησε δεκάδες παράλληλες εκδηλώσεις εντός της έκθεσης.

Μεγάλος αριθμός ροδακινοπαραγωγών επισκέφθηκε το Stand 28 στο Περίπτερο 2 (Όροφος) της NEUROPUBLIC, συντονιστή φορέα του έργου SustainablePeach. Το Stand φιλοξένησε ενημερωτικό υλικό του έργου, όπως το roll up banner και το τρίπτυχο φυλλάδιο του έργου το οποίο διανεμήθηκε σε μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Η NEUROPUBLIC, με βάση τη συνεργασία της με τη GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, καθώς και την προηγούμενη συνεργασία της με παραγωγικούς και ερευνητικούς φορείς στο πλαίσιο χρηματοδοτούμενων ελληνικών και ευρωπαϊκών έργων, έχει «χτίσει» ένα οικοσύστημα εμπλεκομένων και ενδιαφερόμενων στην αλυσίδα παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας ροδάκινου, όπως αγροτικοί συνεταιρισμοί και μεμονωμένοι παραγωγοί, γεωπόνοι και γεωργικοί σύμβουλοι κλπ.

Μεγάλο μέρος αυτού του κοινού είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το Stand της NEUROPUBLIC και να ενημερωθεί για τις λύσεις ευφυούς γεωργίας που αναπτύσσει το έργο SustainablePeach, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη μείωση του κόστους παραγωγής καθώς και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της καλλιέργειας ροδάκινου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο